Info

Bättre Folk on uuteen musiikkiin ja kirjallisuuteen erikoistunut ihmeellinen kulttuurifestivaali. Musiikin ja kirjallisuuden lisäksi festivaalilta löytyy hailuotolaista katuruokaa ja luomuoluita tarjoavia ravintoloita ja baareja, sekä pop up-kirjakauppa.

Bättre Folk järjestetään 30.6-1.7.2017 Hailuodon Marjaniemessä. Festivaalialue uudistuu ja siirtyy Marjaniemen nokalle, meren välittömään läheisyyteen. Muutos mahdollistaa alueen anniskelun ja ravintoloiden uudelleen suunnittelun, lähiruoan ja –juomatarjonnan osuuden kasvattamisen sekä uudenlaisen yhteistyön paikallisten toimijoiden kanssa. Festivaalin ikäraja on 18-vuotta. Festivaalialue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta.

Huom. Marjaniemessä vallitsee merisää, varustauduthan lämpimästi.

Muistathan varata käteistä mukaan, sillä Marjaniemessä ei ole pankkiautomaattia, eivätkä pankkikortit välttämättä aina toimi festivaalialueella. Tämä nopeuttaa asiointiasi ravintoloissa ja anniskelupisteissä.

Festivaalialueella kiellettyjä asioita ovat omat alkoholijuomat, huumausaineet, eläimet, aseet sekä sateenvarjot tai muut mahdollisesti toisille vaaraa aiheuttavat esineet. Sisäänkäynnin yhteydessä on maksullinen narikka. Festivaalin sisäänkäynnillä asiakkaille suoritetaan turvatarkastus.

Löytötavaroita voi tiedustella festivaaliaikana narikasta ja festivaalin jälkeen Kulttuuritalo Päiväkodista: www.kulttuuritalopaivakoti.fi

Bättre Folk toivottaa työtehtävissä olevat toimittajat ja kuvaajat tervetulleiksi festivaaleille.

Akkreditointipyynnöt voi lähettää osoitteeseen: aki@nullbattrefolk.fi

Bättre Folk pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin Force Majeure tapauksissa.

HUOM! Hailuoto kokonaisuudessaan on luokiteltu suomalaiseksi kansallismaisemaksi. Avotulen tekeminen ja roskien jättäminen luontoon on ehdottomasti kielletty. Ethän roskaa, roskaaminen on tosi tyhmää.

Saapuminen

Hailuoto on saari Oulun edustalla. Hailuotoon saavutaan lautalla Oulunsalosta. Suosittelemme Oulunsalon lauttarannassa syntyvien ruuhkien vuoksi käyttämään julkista liikennettä, kimppakyytejä ja festivaalibussia tai -laivaa. Hailuotoon pääset helposti Oulusta myös pyörällä välttäen kaikki ruuhkat. Festivaalibussin kyytiin pääset myös Oulunsalon lauttarannasta, johon oman auton voi pysäköidä maksutta festivaalin ajaksi.

Festivaalibussin hinta on 10e /hlö + toimituskulut. Huom. Festivaalibussi vain ennakkolipulla. Liput myy Tiketti.

Bussi lähtee Oulun linja-autoasemalta ja saapuu suoraan festivaalialueelle. Festivaalibussi liikennöi väliä Oulun linja-autoasema – Hailuodon Marjaniemi seuraavasti:

OULU–HAILUOTO

  • perjantai 14:00 ja 17:00
  • lauantai 10:00

HAILUOTO–OULU

  • perjantai 00:00
  • lauantai 00:00
  • sunnuntai 12:00

Festivaalibussiliikenteen järjestää OuBus.

Festivaalin oma Kärlek båt -festivaalilaiva lähtee Oulun Toppilasta osoitteesta Pitkänmöljäntie 26. Laivaan mahtuu 44 matkustajaa ja matka-aika on n. 3h / suunta. Edestakaisen matkan hinta on 60€ + toimituskulut. Liput myy Tiketti.

OULU–HAILUOTO

  • perjantai 12:00

HAILUOTO–OULU

  • sunnuntai 12:00

Festivaalilaivaliikenteen järjestää Merellinen Oulu Ry

Paikallisliikenteen bussiaikataulut 

Lautta-aikataulut

Esiintyjät

Anna Järvinen

Suomessa syntynyt ja kuusivuotiaana Ruotsiin muuttanut Järvinen on julkaissut neljä ruotsinkielistä soololevyä. Näistä viimeisimmän, kriitikoiden ylistämän Buren-abuminsa hän käänsi myös suomeksi. Albumi ilmestyi viime vuonna nimellä Annan, en anna. Aiemmin Järvistä on kuultu suomeksi ”Nuori ja kaunis” radiohitissä, jonka hän levytti yhdessä Olavi Uusivirran kanssa.

Eevil Stöö

Eevil Stöö on mystinen hip-hop artisti ja suuri ajattelija, joka pukeutuu kasvot peittävään hiihtopipoon ja räppää äänenmuuntimen läpi. Eevil Stöö julkaisi esikoislevynsä Pinkkibikinihinkkichiksin jo vuonna 2002. Kului yhdeksän pitkää vuotta ennen kuin Stöö teki paluun ja nousi kolmesti Suomen virallisen listan ykköseksi. Emma-ehdokkaana viime vuonna julkaistulla Iso Vauva Jeesus-albumilla ollut Stöö on jäinen multilahjakkuus, joka tarvitsee kuitenkin keikalla muistiinpanoja muistaakseen kappaleidensa kryptiset sanoitukset.

Iisa

Regina-yhtyeen solistina tutuksi tullut Iisa siirtyi soolouralle vuonna 2013. Iisalta on ilmestynyt kaksi kiiteltyä albumia Iisa ja Kukaan ei oo kenenkään. Oman uransa ohella lahjakas Iisa on kirjoittanut lauluja myös muille artisteille sekä esiintynyt eri artistien kappaleilla. Hänen viimeisin, helmikuussa ilmestynyt singlensä Nimimerkillä syntyi Tom of Finland -elokuvan inspiroimana.

Jaakko Eino Kalevi

Multi-instrumentalisti Jaakko Eino Kalevi on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä artisteja. Hänelle myönnettiin Vuoden 2017 EBBA palkinto, jonka ovat aiemmin saaneet muun muassa indiesuuruudet Mumford & Sons ja Of Monsters and Men. Jaakko Eino Kalevin viimeisin levy julkaistiin vuonna 2015 ja se kantaa hänen omaa nimeään. Kiitelty levy on uniikki yhdistelmä kokeellista elektronista musiikkia, indietä ja folkkia.

J. Karjalainen

J. Karjalainen on yksi Suomen menestyneimmistä ja arvostetuimmista laulaja-lauluntekijöistä kautta aikain. Miehen ensialbumi ilmestyi jo vuonna 1981 ja diskografia käsittää kaiken kaikkiaan yli kaksikymmentä levytystä eri kokoonpanoilla. Hailuotoon J. Karjalainen saapuu yhtyeensä kanssa, johon kuuluu maestron itsensä lisäksi klassikkokokoonpanoista tuttu muusikkokaarti.

Kube

Kube on rap-artisti, tuottaja, dj, ja Suomen parhaiten varjeltu salaisuus, jonka nyt haluavat kaikki.
Kube on oman musiikinsa lisäksi tunnettu myös yhteistyöstä lukuisten muiden artistien, kuten JVG:n, Eevil Stöön, Asan ja Reino Nordinin kanssa. Monsp on julkaissut Kubelta kolme albumia ja syksyllä julkaistu single Plug on ylittänyt jo kultarajan. Kube oli ehdolla myös vuoden Hip Hop –Emman saajaksi, mutta palkinnon sai tietenkin Jare ja VilleGalle.

Litku Klemetti ja Tuntematon numero

Litku Klemetti ja Tuntematon numero julkaisi debyyttialbuminsa Horror’15 viime vuonna ja nousi hetkessä yhdeksi Suomen puhutuimmista uusista yhtyeistä. Litku Klemetin progea, poppia ja punkkia yhdistelevässä musiikissa on tunnetta, romantiikkaa ja toivoa siitä, että jotain jännää voi vielä tapahtua. Ja varmasti tapahtuu.

Mikko Joensuu

Mikko Joensuu kuuluu suomalaisen indierockin ja folk-musiikin uuden aallon kirkkaimpiin tähtiin. Joensuun kunnianhimoisesta Amen -levytrilogiasta on tähän mennessä julkaistu kaksi ensimmäistä osaa, joista molemmat ovat saaneet ylistävän vastaanoton sekä kriitikoilta että yleisöltä. Trilogian viimeinen, odotettu osa ilmestyy tänä vuonna. Joensuu on ehdolla mm. Teosto- ja Nordic Music Prize-palkinnon saajaksi.

Reino Nordin

Näyttelijänäkin tunnettu, monilahjakas Reino Nordin käänsi uuden sivun musiikkiurallaan liityttyään PME Recordsin artisteihin 2015. Reinon uusi musiikki on modernia pop-musiikkia ja uusin, helmikuussa julkaistu Antaudun -albumi saavutti kultarajan jo ennen ilmestymistään singleillä Kato mua silmiin, Kosketa, Puhu vaan ja Momentumii ansiosta. Bättre Folkissa Reino Nordin on jo vanha konkari, sillä olihan mies ihka ensimmäisen Bättre Folkin pääesiintyjä.

Saara Turunen

Saara Turunen voitti esikoisteoksellaan Rakkaudenhirviö Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2015. Turunen on myös arvostettu teatterintekijä. Hänen näytelmänsä Puputyttö ja Broken Heart Story ovat menestyneet myös maailmalla. Turusen viimeisin näytelmä Tavallisuuden aave sai ensi-iltansa Q-teatterissa viime vuoden helmikuussa.

Kati Hiekkapelto

Kati Hiekkapelto on hailuotolainen kirjailija, jonka kirjoja on käännetty kahdelletoista kielelle. Hiekkapelto voitti romaanillaan Suojattomat Vuoden johtolanka -palkinnon vuonna 2014. Teos kilpaili viime vuonna myös parhaalle pohjoismaiselle dekkarille myönnettävästä Petrona Award -palkinnosta. Hiekkapellon dekkarisarjan viimeisin osa Tumma ilmestyi viime vuonna.

Miki Liukkonen

Runoilija ja kirjailija Miki Liukkosen jättiromaani O ilmestyy keväällä 2017. O kertoo muun muassa taiteellisesti kunnianhimoisia liukumäkiä suunnittelevasta firmasta, miehestä joka pakenee pakkoneurooseja lukitsemalla itsensä pihavarastoon ja hevoskauppoja tekevistä romaneista, jotka aikapoimun takia elävät kaksi tuntia etuajassa tulevaisuudessa. Aiemmin Liukkoselta on ilmestynyt kolme kiiteltyä runokokoelmaa sekä Runeberg-palkintoehdokkaana ollut esikoisromaani Lapset auringon alla.

Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö on yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita, jonka laajaan tuotantoon kuuluu romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa. Hän on myös tuottanut sarja- ja pilakuvia. Kyrö on palkittu Kalevi Jäntin-palkinnolla sekä Nuori Aleksis-palkinnolla. Hänen kiitelty teoksensa Liitto oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2005. Kyrön tunnetuin hahmo on Mielensäpahoittaja.

Aura Nurmi

Aura Nurmen viime vuonna ilmestyneelle esikoisrunoteokselle Villieläimiä myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto ja se oli ehdokkaana Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Nurmi on ansioitunut myös lavarunoilijana ja hän toimii runoyhdistys Helsinki Poetry Connectionin puheenjohtajana.

Kjell Westö

Kiitellyn ja palkitun Kjell Westön laajaan tuotantoon kuuluu romaaneja, runo- ja novellikokoelmia sekä näytelmäkäsikirjoituksia. Westö sai valtion kirjallisuuspalkinnon jo vuonna 1990 novellikokoelmastaan Merkitty ja muita novelleja. Missä kuljimme kerran puolestaan palkittiin Finlandialla vuonna 2006. Westön teoksia on käännetty parille kymmenelle kielelle. Hänen viimeisin romaaninsa Kangastus 38 ilmestyi vuonna 2013, josta Westölle myönnettiin Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto.

Kasper Strömman

Kasper Strömman on vuoden graafikko 2013, bloggaaja, sarjakuvapiirtäjä, tietokirjailija ja tv-esiintyjä. Strömman julkaisi viime vuonna Tallipiällikkö sarjakuvaromaanin sekä Kaspervisio 2020 tietokirjan, jossa esittää 100 ennustusta tulevaisuuden Suomesta.
Strömman pitää myös suosittua Kasper Diem -blogia.

Aikataulu

Perjantai 30.6.

16:30 Eevil Stöö
17:30 Kasper Strömman
18:30 Iisa
19:30 Saara Turunen
20:30 Kube
21:30 Tuomas Kyrö
22:30 Reino Nordin

Lauantai 1.7.

14:00 Litku Klemetti & Tuntematon numero
15:00 Kati Hiekkapelto
16:00 Jaakko Eino Kalevi
17:00 Aura Nurmi
18:00 Mikko Joensuu
19:00 Miki Liukkonen
20:00 Anna Järvinen
21:00 Kjell Westö
22:30 J. Karjalainen

Liput

Ennakkolippuja myy Tiketti.

Tiketin hintoihin lisätään toimituskulut. Ennakkolippuja ilman toimituskuluja ja ainoastaan käteisellä myy Hailuodon K-market.

Ennakkoliput

  • pe-la 60 €
  • perjantai 35 €
  • lauantai 40 €

Muistathan että lippuja on myytävänä rajoitettu määrä ja viime vuonna tapahtuma myytiin loppuun jo ennakkoon. Ostamalla liput ennakkoon varmistat pääsysi tapahtumaan.

Majoittuminen

Majoituskapasiteetti Hailuodossa on hyvin, hyvin rajallista, mutta nopeimmille on tarjolla useita majoitusvaihtoehtoja.

Marjaniemessä, festivaalialueen välittömästä läheisyydestä löytyy mm. hotelli ja majatalo. Lisäksi Hailuodosta löytyy loma-asuntojarantamökkejä, kievari sekä yksityisten vuokraamia mökkejä.

Myös Lomarengas välittää hailuotolaisten mökkejä. Lisää majoitusvaihtoehtoja osoitteessa Hailuodon matkailu.

Voit myös yhdistää festaribussin (tai -laivan) ja hotelliyön Oulussa. Yhteistyökumppanimme Radisson Blu tarjoaa erikoishintaisia huoneita festivaalivieraille.

(Festarihinnat saat näkyviin kirjoittamalla varauskentän “valitse hintatyyppi” etukoodi-kohtaan BATTRE)

metsäLeirintäalue

Festivaalin maksuton, epävirallinen leirintäalue Skog Camping löytyy lyhyen kävelymatkan päässä festivaalialueesta, meren rannalta. Leirintäalueelta löytyy wc:t, mutta ei vesipistettä. Muista oma juomavesi.

Festivaalialueen läheisestä kioskista voi ostaa henkilökohtaisen suihkukoodin, jolla pääsee käyttämään Hailuodon Majakkapihan suihku- ja saunatiloja viikonlopun aikana.

Talkootyö

Vapaaehtoiset työntekijät ovat merkittävä osa onnistuneen tapahtuman luomisessa.

Bättre Folk etsii tänäkin vuonna hyviä tyyppejä tekemään kesän persoonallisinta festivaalia.

Talkoolaisille tarjotaan telttapaikka. Lämmin ruoka ja festivaaliliput kaikkiin tapahtumiin viikonlopun aikana.

Vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua osoitteessa: emilia@nullbattrefolk.fi

Viestissäsi mainitse ikäsi, aiemmat kokemuksesi talkoolaisena ja mahdolliset anniskelu- tai järjestyksenvalvojakortit. Nämä eivät ole edellytyksiä päästä talkoolaiseksi, mutta auttavat koordinoimaan mikä voisi olla sinun tärkein tehtäväsi talkoolaisena.